SNESEJLER 3 (UDSOLGT)

Forfatter: Willy Brorson - René Matthé

Fotos: Farvefotos

Sider: 320

198,00 DKK.

HVAD SØFOLK HUSKER - Willy Brorson - René Matthé

Næste dag, da vi skulle sejle, sagde bådsmand ”Olai”, at jeg kunne hente et par handsker henne hos 1.styrmanden. Jeg gik hen og bankede på, og da han sagde ”kom ind”, åbnede jeg døren, og spurgte om jeg kunne få udleveret et par handsker, da vi skulle arbejde med wirer, i forbindelse med afgangen.

Han vendte sig omkring, og sagde meget højt hvem fanden er de? Jeg blev selvfølgelig lidt bange for hans lidt bryske modtagelse, og fik fremstammet at jeg var den nye letmatros, som lige var kommet fra Danmark. Så sagde han, at der hvor han kom fra, var det almindelig god skik at stikke hånden frem og sige goddag, og fortælle hvem man var, og hvad man hed, førend man bad en vildfremmed person om et par arbejdshandsker.

Jeg har aldrig glemt hans velkomst og fuldt fortjent lidt bryske irettesættelse af mig. Den har fulgt mig siden, og hver gang, når jeg i dag møder et nyt menneske, som jeg skal præsentere mig for, så dukker denne episode altid op i min bevidsthed. Denne korte men præcise undervisning i almindelig opdragelse og omgangstone mennesker imellem, har brændt sig fast i min bevidsthed, jeg glemmer det aldrig nogensinde, og jeg er ham taknemlig for, at han på sin egen specielle facon lærte mig, hvorledes man modtager og modtages af andre mennesker.

Kurv  

Ingen varer

Fragt 0,00 DKK.
Samlet 0,00 DKK.

Gå til kassen